Nopea toimitus!

Ilmainen toimitus yli 75€ tilauksiin!📦

Ristipellontie 23, Konala 🏠

Vastuullisuus

5.11 VASTUULLISUUS

5.11:sta juuret ovat Yosemiten kansallispuistossa, jossa Royal ja Liz Robbins alkoivat suunnitella tarkoituksella valmistettuja vaatteita kiipeily-yhteisölle, joka skaalautuu ikonisille maamerkeille kuten El Capitanille ja Half Domelle. Heillä oli myös syvä kunnioitus ympäristöä kohtaan ja he kannattivat kiipeilytekniikoita, jotka eivät jättäneet juurikaan tai ei lainkaan vaurioita kiipeämilleen kiville. Tänä päivänä me 5.11:sta teemme parhaamme viedäksemme heidän näkemystään eteenpäin tuotesuunnittelun, valmistusprosessien, laadunvalvonnan ja ympäristötietoisuuden avulla.

 

Alla on joitain ponnisteluja, joita teemme varmistaaksemme tämän perinnön kunnioituksen:

 

Tuotteen kestävyys

Tuotteemme on suunniteltu sekä valmistettu tiukkojen laatuohjeidemme mukaisesti. Teemme kaikkemme varmistaaksemme, että tuotteemme vastaavat käyttäjiemme vaatimuksia. Aina kankaan valitsemisesta tuotantoprosessiin ja laadunvalvonnasta kulumistestaukseen, jokainen vaihe on keskittynyt tuottamaan tarkoituksella valmistettuja tuotteita, jotka palvelevat asiakkaitamme monta vuotta. Yksinkertaisesti sanottuna, mitä pidempään tuotteemme kestävät, sitä vähemmän resursseja käytetään ja hiilijalanjälkemme kaatopaikoilla pienenee.

 

Toimittajamme

Kangas- ja komponenttitoimittajamme ovat tarkastettu ja sertifioitu ISO 140001 -standardin ja/tai bluesign® hyväksynnän mukaisesti. Näiden standardien täyttäminen tarkoittaa, että toimittajillamme on käytössään tehokkaat ympäristö- ja jätehuoltojärjestelmät ympäristövaikutusten vähentämiseksi.

Lisäksi nahkatoimittajamme on sertifioitu Leather Working Groupin (LWG) alaisuudessa. Nahan valmistuksella voi olla merkittäviä haitallisia vaikutuksia ympäristöön parkitusprosessiin liittyvien kemikaalien vuoksi. LWG-sertifiointi tarkoittaa sitä, että nahkatoimittajillamme on käytössä vankat ympäristönhallintajärjestelmät ja että heidän hankkimansa vuodat voidaan jäljittää toimitusketjua pitkin alkuperäisiin nahkaprosessoreihin.

Lisäksi useat tavarantoimittajamme ovat myös Sustainable Apparel Coalitionin jäseniä, joka on alan johtava kestävän tuotannon liitto.

 

Kemikaalit

5.11 on ottanut käyttöön American Apparel ja Footwear Associationin rajoitettujen aineiden luettelon. Kangas- ja komponenttitoimittajamme ovat Öko-Tex-sertifioituja tarkoittaen, että tuotteissamme käytetyt materiaalit eivät sisällä kiellettyjä aineita tai sellaisia määriä rajoitettuja aineita, jotka vaikuttaisivat ihmisten terveyteen ja ympäristöön.

 

LEED sertifioitu

Avasimme uuden, huippuluokan LEED-sertifioidun laitoksen Mantecaan, Kaliforniaan vuonna 2018. LEED-sertifikaatin (Leadership in Enerdy and Environmental Design) on myöntänyt Yhdysvaltain Green Building Council. Se on maailmanlaajuisesti tunnustettu kestävän rakentamisen saavutuksen symboli. Olemme ylpeitä saavutuksestamme olla LEED-sertifioitu ja etsimme jatkuvasti prosesseja, jotka vähentävät kulutusta sekä välttävät resurssien tehotonta käyttöä.

 

Vedensuojelu

Custom Shoppimme investoi hienostuneeseen veden talteenottojärjestelmään silkkipainotoiminnassamme. Talteenottojärjestelmän hankinnan jälkeen silkkipainotoimintojemme tarvitsema vesimäärä on vähentynyt ja arvioimme säästävämme vettä noin 62 000 gallonaa (n. 234 696 litraa) vuodessa.

 

Energian vähentäminen

Käytämme LED-lamppuja USA:n jakelukeskuksessamme ja olemme asentaneet liiketunnistimia valaisemaan työalueita vain tarvittaessa. Olemme myös asentaneet teollisuuden ilmanvaihtosäleiköt ja suuret tuulettimet koko varastoomme jäähdyttämään toimitilaamme ja vähentämään ilmastointijärjestelmän käyttöä.

 

Kartonkien kierrätys

Kuten monet vaate- ja kulutustavaramerkit, toimitamme suurimman osan tuotteistamme pahvilaatikoissa ja tuotteemme säilytetään jakelukeskuksessamme pahvilaatikoissa, jotka ovat osittain kierrätetyistä materiaaleista peräisin. Kaikki pääjakelukeskukseemme saapuvat pahvilaatikot ovat kuitenkin kierrätettyjä.

 

Tulevaisuus

Kierrätyskankaat: Tuotteemme valmistetaan tällä hetkellä neitseellisistä materiaaleista. Tutkimme kuitenkin jatkuvasti mahdollisuutta ja toteutettavuutta tuotteidemme kierrätysmateriaalien hankintaan. Kierrätysmateriaalien kehityksen parantuessa toivomme löytävämme uusien materiaalien käytölle toimivan vaihtoehdon, joka täyttää standardimme sekä loppukäyttäjien tarpeet.

Paperittomat työpaketit: Custom Shoppimme arvioi mahdollisuuksia vaihtaa asiakkaiden tilausten vastaanottamisessa ja käsittelyssä käytetyt paketit paperittomaan järjestelmään. Tällaisessa järjestelmässä operaattorimme tarkastelevat tilauksia älytablettien avulla ja vähentävät samalla paperin sekä väriaineen kulutusta