Nopea toimitus!

Ilmainen toimitus yli 75€ tilauksiin!📦

Ristipellontie 23, Konala 🏠

TEHTY TARKOITUKSELLA. TEHTY KESTÄMÄÄN.

5.11 on perustettu 20 vuotta sitten, saaden inspiraatiota Yosemite National Parkin kiipeilyseinistä. Olemme kulkeneet pitkän matkan, mutta yksi asia on pysynyt samana: sitoutumisemme innovoida ja kehittää tuotteita, jotka on suunniteltu tarkoituksenmukaisesti, kestäviksi ja testattuina tehtävissä. Tuotteita, joihin voit luottaa kestävän ja tukemaan sinua matkallasi.

KAIKKI ALKOI HOUSUISTA

5.11 Tactical perustettiin vuonna 2003 yrittäjä Dan Costan toimesta, mutta tarina alkoi jo aiemmin. Vuonna 1979, kiipeillessään Salathé Wall -seinämällä El Capitanilla Yosemite National Parkissa, Yhdysvalloissa, seikkailija ja pioneeri kalliokiipeilijä Royal Robbins huomasi, että hänellä oli päällään epäoptimaaliset kiipeilyhousut. Yhdessä vaimonsa Liz Robbinsin kanssa hän loi housut, joissa oli lastentaskut ja selkäremmi kiipeilykarabiinien kiinnittämiseen.Nämä housut saivat suuren suosion kiipeilyyhteisössään, mikä sai Royalin ja Lizin tajuamaan, että oli kysyntää kestäville ja toiminnallisille vaatteille. Tämä johti heidän oman ulkoiluvaatemerkin, Royal Robbinsin, perustamiseen.

LAAJENTUMINEN AMMATTILAISMARKKINOILLE

Brändin matka sai jännittävän käänteen, kun Robbins kohtasi Dan Costan, entisen Navy SEAL -sotilaan ja intohimoisen kalliokiipeilijän. He laajensivat liiketoimintaa yhdessä, ja vuonna 1992 he saivat FBI National Academyn ottamaan Royal Robbinsin housut käyttöönsä virallisina housuina, mikä tarkoitti, että kaikki uudet akatemiassa opiskelevat saivat nämä housut koulutuksensa alussa. Tämä nopeasti levisi brändin suosion lainvalvontaviranomaisten keskuudessa ympäri Yhdysvaltoja.
Vuonna 2003 Robbinsit myivät osan vaatemallistostaan Dan Costalle, joka perusti sen pohjalta 5.11 Tactical -yrityksen sellaisena kuin se tunnetaan tänä päivänä, keskittyen laajentamaan tuotevalikoimaa sisältämään taktiset housut, paidat, kengät, reput ja muut tarvikkeet palvellakseen viranomaisia, jotka tarvitsevat korkealaatuista varustusta työhönsä.

MISTÄ NIMI 5.11?


5.11 on kiipeilyvaikeustason arvo Yosemite-komennollisessa järjestelmässä, joka määrittelee taitotasot vaihtelevina asteina 5.0 (helppo) ja 5.10 (vaikea) välillä.

Nykyään asteikko ulottuu 5.15 asti, mutta tuolloin (vuonna 2003) 5.11 seinämä määriteltiin virallisesti seuraavasti: 'Perusteellisen tarkastelun jälkeen tämä vaikuttaa selvästi mahdottomalta; kuitenkin joskus joku saattaa onnistua siinä.'

KIRJOITA OMA 5.11 TARINASI